28 maart, vakantie De Efteling,

Stichting Vrienden van Het Dorp is een stichting waar cliënten van het Dorp een vergoeding kunnen aanvragen voor allerlei doelen. In de flyer of op de website kun je lezen waarvoor je een vergoeding kunt aanvragen en hoe je dat kan doen.

Ik heb al vaker gebruik gemaakt van de Stichting voor een nieuwe wasmachine en een nieuwe ijskast en vakanties.

Op 28 maart was het zo ver,  ik ging met een vriendin naar de Efteling voor 3 dagen. Ik had een vergoeding aangevraagd en gekregen van Stichting Vrienden daardoor had ik zelf  wat minder kosten en dat vond ik erg fijn omdat het erg duur is geworden in de Efteling.

Maandagochtend ben ik met de Valys taxi naar de Efteling gegaan. We hebben veel gezien en gedaan in die drie dagen. De tweede dag deden we in ieder geval het sprookjesbos en het ritje Land van Laaff. de andere dagen vooral meerdere keren: Droomvlucht, Spookslot, Piranha wildwaterbaan, Fata Morgana, Symbolica, Carnaval Festival, VogelRock, Sirocko, de Carroucel, Gondoletta bootjes, de zeven zwanen, Indische waterlelies, de Chinese nachtegaal en nog meer.

We sliepen in het Efteling hotel en hadden elke ochtend een goed ontbijt, je mocht zelfs ook wat meenemen als er nog veel over was van het broodplankje voor de lunch. We hebben gedineerd bij De Hoffelijke Heraut en twee maal bij Panorama Restaurant eten, het eten was van zeer goede kwaliteit.

Onze Hotelkamer was niet te groot, maar we hadden wel een tv en een koelkastje waar we spullen in konden doen en we hadden ook zelf dingen meegenomen omdat het eten in het park erg prijzig kan zijn. Er was een goede douche en toilet. Aan de bedden moesten we even aan wennen omdat deze net waren vernieuwd. De service in het Hotel en het park is ook heel goed.

Ik heb genoten en denk er met enorm veel plezier aan terug.

Tegen cliënten van Het Dorp wil ik zeggen. Kijk op de website of in de flyer en wanneer er iets kapot is gegaan of aan vervanging toe is, denkend aan computer. Tv of andere apparatuur en zie je op tegen de kosten omdat je zelf krap zit met je geld? Vraag subsidie aan. Wil je een keer een dagje uit of met vakantie? Dan is Stichting Vrienden van het Dorp handig om in te schakelen.  Wanneer je het aanvraagformulier goed invult, is er veel mogelijk om een vergoeding aan te vragen.

Vind je het zelf toch lastig vraag dan hulp aan je contactpersoon/regiebegeleider.

Groet, Ruth ter Mors.

c.c. bijlage enkele foto’s

Dineren in de Efteling
Aardappelsnack eten
Ingang Efteling hotel
selfie voor de spiegel op hotelkamer
Ga naar de inhoud